Muzieknieuws

Verwarring om geheimzinnige band The Churnups op Glastonbury: zijn het The Foo Fighters?

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verwarring om geheimzinnige band The Churnups op Glastonbury: zijn het The Foo Fighters?

Wie het tijdschema van Glastonbury dit jaar bekijkt, ziet één opvallende naam: The Churnups staan op vrijdag 23 juni op het hoofdpodium. Tussen 18:15 en 19:30 bestijgt de mysterieuze band de bühne en festivalgangers vragen zich af: wie zíjn dit?!

Ga ze vooral niet googelen: The Churnups hebben geen website, laat staan een Wikipediapagina. Nee, het moet wel om een fopnaam gaan die een bekende band heeft aangenomen om festivalgangers te verrassen. Niet de eerste keer dat dat gebeurt: Radiohead kwam al een keer naar Glastonbury als The Special Guests en Metallica trad eens op als DeHaan, naar de achternaam van de hoofdrolspeler in hun film Through The Never. De Foo Fighters gaven eerder drie intieme concerten in het VK als The Holy Shits.

En over de laatstgenoemde band gaan nu de grootste geruchten: zij zouden The Churnups zijn. Aanvankelijk dachten festivalgangers dat het om britpopband Pulp gaat: "Als iets churned up is, wordt het Pulp", schrijft een twitteraar. Iemand anders dacht nog aan Blur, want die zijn momenteel aan hun reünietournee bezig.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maar er is inmiddels een Twitteraccount van The Churnups met de vormgeving van het nieuwe Foo Fighters-album But Here We Are. Een ander linkje met de Amerikaanse rockband is snel gelegd, want de eerste rockgroep van frontman Dave Grohl heette Churn. En pak het tourschema van de Foo's er maar bij: op 23 juni staat er voor de band nog niets gepland. De (voorlopig) enige twee Europese tourdata van de Foo Fighters zitten er inmiddels alweer op, dus een extra show aan 'onze' kant van de Atlantische Oceaan is altijd welkom.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

25 jaar geleden

In 2023 is het ook 25 jaar geleden dat de Foo Fighters voor het eerst op Glastonbury stonden. Drummer Taylor Hawkins had zich toen net bij de band gevoegd. De enige andere keer dat de Foo Fighters op het Britse festival stonden, was in 2017. Vorig jaar maakte Dave Grohl op het festivalterrein in Somerset zijn rentree na de dood van Taylor Hawkins: hij zong toen Band On The Run met Paul McCartney.

Ster advertentie
Ster advertentie