Muzieknieuws

Afscheidsconcert Rob de Nijs wordt uitgezonden op NPO 1

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Afscheidsconcert Rob de Nijs wordt uitgezonden op NPO 1

Rob de Nijs stond op 22 juni 2022 met zijn Het is Mooi Geweest concert voor het laatst op het podium. Omroep MAX wil dit historische moment niet voorbij laten gaan en zendt het concert driemaal uit.

Het was een gedwongen afscheid in juni voor Rob de Nijs. De zanger lijdt aan de ziekte van Parkinson, en wilde nog één keer op het podium staan. Na een carrière van zestig jaar, kreeg hij het afscheid zoals hij dat graag wilde. Tijdens het concert werd De Nijs bijgestaan door collega’s Paskal Jakobsen, Danny Vera, Waylon en Claudia de Breij.

Ondanks dat ruim 15.000 mensen er die avond al live bij mochten zijn, besluit Omroep MAX de fans van De Nijs tegemoet te komen. Omroep MAX-baas Jan Slagter plaatste zo veel mogelijk camera’s in de zaal om de historische avond zo goed mogelijk te kunnen registreren. Die registratie wordt maar liefst drie keer uitgezonden door de omroep. Hij is op 15 december voor het eerst te zien om 20:30 uur op NPO 1, gevolgd door de ochtend van tweede kerstdag en op nieuwjaarsdag in de middag. Tot groot ergernis van Slagter werden de concerten in de middag op het uitzendschema gezet. Volgens Slagter “doodzonde”, hij besloot daarom de hulp in te roepen van Frans Klein, de hoogste baas in Hilversum. Samen lukte het om de uitzending naar 20:30 uur in de avond te verplaatsen.

Verjaardagscadeau

De Nijs, die zelf jarig tachtig jaar wordt op tweede kerstdag, is erg opgetogen over het nieuws. “Dat is een mooi verjaardagscadeau, ja. Natuurlijk wilde ik niet klagen over de uitzendplannen, maar dit is wel een veel beter tijdstip. Eén kijker hebben ze alvast”, aldus de zanger.

Ster advertentie
Ster advertentie