Muzieknieuws

Bob Dylan met begeleidingsband Tom Petty op benefiet voor boeren

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bob Dylan met begeleidingsband Tom Petty op benefiet voor boeren

Tijdens het jaarlijkse boerenbenefietconcert Farm Aid gaf Bob Dylan een verrassingsoptreden samen met The Heartbreakers, de begeleidingsband van de in 2017 overleden Tom Petty.

Bezoekers van Farm Aid waren blij verrast om een van de oprichters van Farm Aid terug te zien na decennia afwezigheid. Dylan bedacht het idee voor het benefietconcert voor boeren toen hij in 1985 optrad tijdens Live Aid. Hij zette datzelfde jaar nog samen met Willie Nelson, Neil Young en John Mellencamp Farm Aid op. Dylan trad echter alleen tijdens de eerst twee edities van het evenement op en daarna niet meer.

Bob boert goed

Om zijn terugkeer op Farm Aid extra bijzonder te maken, had Dylan nog wat speciaals in petto. Zo werd hij bijgestaan door The Heartbreakers, die eerder met hun aanvoerder Tom Petty hebben opgetreden op het festival. Bovendien waren Dylan en Petty leden van de supergroep Traveling Wilburys, samen met George Harrison, Jeff Lynne en Roy Orbison. Dylan speelde drie nummers op Farm Aid: Positively 4th Street, Ballad Of A Thin Man en Maggie’s Farm, dat hij al 14 jaar niet gezongen had.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie