Muzieknieuws

Orchestral Manoeuvres In The Dark geven concert op Valentijnsdag

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Orchestral Manoeuvres In The Dark geven concert op Valentijnsdag

Kort na de aankondiging van het nieuwe album Slow Train laten de mannen van Orchestral Manoeuvres In The Dark, oftewel OMD, weten dat ze op 14 februari 2024 voor een concert naar AFAS Live in Amsterdam komen.

In het eerste kwartaal van 2024 geeft het Britse tweetal OMD maar liefst veertig concerten in Europa, waaronder een groots concert in de O2 Arena in Londen op 24 maart. Nederland heeft een speciaal plekje in het hart van Andy McCluskey en Paul Humphreys, want de synthpoppioniers scoorden hier in 1982 een nummer 1-hit met Joan Of Arc (Maid Of Orleans). Wat dat betreft is Valentijnsdag een uitstekende datum voor het concert van OMD. De kaartverkoop start vrijdag om 10.00 uur.

Nieuw album Slow Train

Voor het zover is, brengt het duo eerst nog een gloednieuw album uit. Die krijgt de titel Slow Train mee en staat te verschijnen op 27 oktober. Naar eigen zeggen wordt Slow Train het ‘meest politiek expliciete werk’ van de groep. OMD breekt in eigen land in 1980 door met de single Enola Gay. Het grensverleggende album Architecture & Morality wordt gezien als een van de hoekstenen van de synthpop en staat in het voorjaar van 1982 vijf weken op nummer 1 in de Nederlandse albumlijst. Naast Joan Of Arc (Maid Of Orleans) scoort OMD nog top 10-hits met Locomotion, Talking Loud And Clear en (Forever) Live And Die.

Ster advertentie
Ster advertentie