Muzieknieuws

Lenny Kravitz brengt langverwachte nieuwe album uit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Lenny Kravitz brengt langverwachte nieuwe album uit

Vandaag (24 mei) brengt Lenny Kravitz zijn langverwachte dubbelalbum Blue Electric Light uit. Hieronder kun je de volledige plaat beluisteren.

Na de 2-jarige Raise Vibration Tour, waar hij na het uitbrengen van zijn gelijknamige album in 2018 mee van start gaat, strijkt Lenny Kravitz neer in de Bahama's. Daar doet hij meer dan alleen genieten van het zonnetje en rommelen in de tuin. In de Caraïben werkt de Amerikaanse rocker aan zijn twaalfde studioalbum, Blue Electric Light. Kravitz schrijft en speelt de meeste instrumenten zelf, samen met zijn vaste gitarist Craig Ross.

Blue Electric Light

In Gijs 2.4 vertelt de Amerikaanse muzikant eerder deze maand tegen Gijs Staverman wat mensen kunnen verwachten van de nieuwe plaat. "Het is een beetje van alles. Het is heel positief en veel uptempo nummers met veel gitaarspel. Funk, soul, pop allemaal bij elkaar. Het voelt goed. Muziek is nog steeds heel krachtig voor mij."

In aanloop naar de release van wat alweer het twaalfde studioalbum is van de Amerikaanse muzikant brengt hij een drieledig voorproefje uit. De derde en laatste single die voorafgaat aan de uitgave van het album - het retrorock-nummer Paralyzed - verschijnt eerder deze week. In oktober 2023 komt de eerste single uit, TK42. In de videoclip laat de 59-jarige rocker weinig aan de verbeelding over:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Menselijk

Ook in de tweede single geeft Kravitz zich bloot: in Human erkent rocklegende Lenny Kravitz zijn menselijkheid. "Het gaat over ons als spirituele wezens die dit menselijke bestaan ​​leiden en wat dat is", vertelt hij tegen American Songwriter. De rocker legt uit dat hij niet langer iedereen constant tevreden probeert te stellen en dat hij aan de vooravond van zijn 60e verjaardag vooral zichzelf probeert te zijn. "Je vindt jouw straatje. Hoe bevrijdend is dat. Dat is de kern van de boodschap."

Luister hieronder naar het nieuwste Lenny Kravitz-album Blue Electric Light:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tour

In het kader van zijn nieuwe album trekt Lenny Kravitz tot half augustus Europa rond met zijn Blue Electric Light Tour. Nederland staat ook op de planning. Op maandag 1 juli 2024 geeft Lenny Kravitz een concert in de Ziggo Dome, Amsterdam.

Ster advertentie
Ster advertentie