Muzieknieuws

Kapotgeslagen gitaar van Kurt Cobain brengt bijna half miljoen op

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kapotgeslagen gitaar van Kurt Cobain brengt bijna half miljoen op

Een kapotgeslagen gitaar waar Nirvana-zanger Kurt Cobain in 1989 slechts twee keer mee op het podium stond, heeft 486.000 dollar opgeleverd. De gitaar werd geveild door Julien’s Auctions in New York.

Het bijzondere instrument is een elektrische Fender Mustang uit 1973. Van tevoren werd verwacht dat de gitaar rond de 200.000 dollar zou opleveren. Cobain heeft er in 1989 twee avonden op gespeeld tijdens concerten in de Verenigde Staten. Nirvana stond bekend om hun wilde finales waarbij de band hun instrumenten en apparatuur regelmatig in elkaar sloegen.

Naast de kapotgeslagen gitaar van Cobain gingen er ook nog 1500 andere muzikale attributen van artiesten onder de hamer. Onder andere een gitaar van Prince, een bril van John Lennon en een piano van Bob Dylan werden geveild. De piano van Dylan leverde 217.000 dollar op, de bril van Lennon 162.000 dollar en de gitaar van Prince werd geveild voor een bedrag van 192.000 dollar.

Deze artiesten sloopten hun instrumenten ook tijdens een concert

Artiesten die hun instrumenten slopen is niks nieuws. Fris je kennis op met een aantal van de meest legendarische fragmentjes uit de rockgeschiedenis. Je mag er van vinden wat je wil, je kan niet ontkennen dat het toffe beelden zijn. Bekijk hieronder


Ster advertentie
Ster advertentie