Muzieknieuws
BNNVARA

Guus Meeuwis zag Edison-oeuvreprijs niet aankomen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Guus Meeuwis zag Edison-oeuvreprijs niet aankomen

Guus Meeuwis won gisteravond de Edison-oeuvreprijs. En dat kwam voor hem als een totale verrassing, zo vertelt hij in Jan-Willem Start Op!

Vaak zijn de winnaars van oeuvreprijzen van tevoren al op de hoogte van hun winst. Omdat het ze wordt ingefluisterd, of omdat het uitlekt. Maar bij Guus Meeuwis was dit niet het geval. "Ik ben niet helemaal fit en we moeten nog veel spelen de komende tijd", vertelt Guus Meeuwis. Hij twijfelde daarom of hij nu wel naar de Edisons toe moest gaan, maar werd heel 'toevallig' overgehaald om wel te gaan. "Ze zeiden: 'Nee joh, het is al twee jaar geleden en de industrie is weer bij elkaar en dat moeten we vieren. En we gaan allemaal.' Dus ik zei oké dan. Ik ben natuurlijk niet graag de party pooper, dus ik was er graag bij. En daar had ik ook geen spijt van."

Altijd eigen koers

Het juryrapport stond vol lovende woorden. Guus vond het vooral mooi om te lezen dat gezien is dat hij altijd zijn eigen koers heeft gevaren. "Ik probeer iedere keer alles te doen op een manier die bij me past en dat is volgens mij ook de enige manier. En ik probeer ook te zingen wat bij me past. Weet je, het allereerste liedje zing ik nog met net zoveel plezier als het laatste liedje", legt Guus uit.

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Guus Meeuwis zag Edison-oeuvreprijs niet aankomen

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie