Muzieknieuws

Kijktip: soul, funk & disco uit 1974 in Blokhuis Extra

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kijktip: soul, funk & disco uit 1974 in Blokhuis Extra

Vanavond zendt NPO 2 Extra een nieuwe aflevering van Blokhuis Extra uit. Deze uitzending ligt de focus op alles rondom soul, funk & disco uit 1974.

Het is niet onbekend dat Leo Blokhuis een groot soul & funk-liefhebber is. In 1974 verschijnt er bijzonder veel moois in die hoek van de popmuziek, en wat meer: ook de disco komt dat jaar om de hoek kijken. In de Nederlandse hitparade treffen we bijvoorbeeld The Hues Corporation (Rock The Boat) en George McCrae (Rock Your Baby), en Kool & The Gang maken voor het eerst furore met Jungle Boogie, dat sindsdien niet alleen talloze keren is gesampled maar ook te horen was op de soundtrack van Quentin Tarantino's Pulp Fiction. Daarnaast komen The Ohio Players, Rufus & Chaka Khan, Stevie Wonder en James Brown voorbij, maar ook onder andere Tony Sherman, Hot Chocolate, Love Unlimited, Al Wilson, Jackson 5 en Billy Preston.

Datum: 9 juli

Tijd: 22:00

Zender: NPO 2 Extra

Blokhuis Extra

In het muziekprogramma Blokhuis Extra duikt Leo Blokhuis (NPO Radio 2, Top 2000 a gogo) in om en nabij 60 jaar popmuziek. Dat doet hij telkens aan de hand van een thema: denk aan een artiest en een specifiek deel van het oeuvre, een popjaar, een subgenre, een jubilerend festival of label. Om maar wat te noemen.


Ster advertentie
Ster advertentie