Muzieknieuws

Rick Astley vraagt aandacht voor gehoorschade met nieuwe versie Never Gonna Give You Up

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rick Astley vraagt aandacht voor gehoorschade met nieuwe versie Never Gonna Give You Up

"I just wanna tell you how I'm feeling." Rick Astley laat weten te lijden aan gehoorverlies. De Never Gonna Give You Up-zanger heeft een aangepaste versie van het nummer opgenomen om het bewustzijn voor gehoorverlies te vergroten.

De zanger brengt in samenwerking met een brillenmerk de impact van gehoorverlies en het belang van testen en behandelen onder de aandacht. In een video die op zijn sociale media vertelt Astley over zijn hoortests en de pijnlijke ontdekking dat een deel van zijn gehoor voor altijd verdwenen is.

'Then I'm gonna give you up'

"Er zijn bepaalde dingen die ik gewoon niet meer kan horen", vertelt Astley. En dat zorgt ervoor dat hij soms iets anders verstaat dan wordt gezegd. "Dus we hebben een beetje plezier gehad met mijn teksten, gewoon om het bewustzijn ervan te vergroten."

Het resultaat? Een nieuwe versie van zijn grootste hit Never Gonna Give You Up, waarin alles nét iets anders klinkt dat in het origineel. Zo zingt Atley: "Then I’m gonna give you up", in plaats van het welbekende "never gonna give you up".

Hieronder kun het nummer luisteren. Hoor jij alle verschillen?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gehoorapparaat

Astley heeft zelf inmiddels een paar handige hoortoestellen in gebruik, laat hij in een verklaring op de website van het brillenmerk weten. "Het is waarschijnlijk het gevolg van het drummen als kind en het werken in de muziekindustrie."

"Het is belangrijk om te onthouden dat ieders gehoor anders is. Sommige mensen verliezen hoge noten, anderen verliezen lage frequenties", vervolgt hij. "Ik zou iedereen willen aanmoedigen om hun gehoor te laten testen als ze een verandering merken, zodat ze de geluiden of muziek waar ze van houden niet verliezen."

Ster advertentie
Ster advertentie