Muzieknieuws

Uitgebreid aandacht voor Phil Collins en Genesis in Blokhuis Extra

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Uitgebreid aandacht voor Phil Collins en Genesis in Blokhuis Extra

Als er één man bepalend is geweest voor het geluid van de jaren 80, of in elk geval het drumgeluid van de jaren 80, dan is het wel Phil Collins. De beste man staat centraal in Blokhuis Extra.

Phil Collins start zijn succesvolle loopbaan als drummer van de progressieve rockband Genesis. Hij krijgt een prominentere rol in de band wanneer zanger Peter Gabriel solo gaat. Gedurende de tweede helft van de jaren 70 ontpopt Phil zich tot de frontman van Genesis, maar tijdens de jaren 80 verkiest ook hij het solopad – zij het afgewisseld met albums van Genesis tussendoor. Het levert Phil zowel in zijn eentje als met Genesis een flinke rits hitsingles op.

Iconische drumsound

Zijn stem, zijn pakkende popsongs, maar vooral ook zijn drumsound zijn iconisch. Bij één slag op het drumvel weet je al meteen dat je met Phil Collins te maken heeft, of op zijn minst met iemand die hem probeert na te bootsen. En dat gebeurt massaal in de jaren 80. Hij wordt zelfs door andere artiesten ingehuurd om die lekkere 80s-sounds op hun platen te dupliceren, waaronder soulgroep The Four Tops en voormalig ABBA-zangeres Frida.

Meer weten over het werk van Phil Collins? Kijk dan dinsdagavond 31 oktober om 21.25 uur naar Blokhuis Extra op NPO 2 Extra.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie