Muzieknieuws

Stef Bos speelt speciaal voor Bart een oerversie van Door De Wind

foto: Screenshot
  1. Nieuwschevron right
  2. Stef Bos speelt speciaal voor Bart een oerversie van Door De Wind

Wat een prachtige muzikale verrassing gisteren. Bart Arens was te gast in de show van Humberto Tan om te praten over het Eurovisie Songfestival. Tijdens dit gesprek hebben ze het ook even over een geschreven hit van Stef Bos...

In 2020 neemt Miss Montreal een cover op van het nummer Door De Wind in het programma Beste Zangers en dat heeft Nederland zeker gemerkt! Haar versie behaalde de 3e positie in de Nederlandse Top 40 en de 29e positie in de NPO Radio 2 Top 2000 van dat jaar.

Voor zijn moeder Neeltje

Stef Bos schreef Door De Wind eind jaren tachtig voor zijn moeder. "Ik wilde iets maken om haar te kunnen geven. Neeltje, zo heette ze, deze is voor jou. Ik heb nooit geweten dat het nummer later ook gebruikt zou worden voor het Eurovisie Songfestival", vertelt Bos in de show van Humberto. Het nummer wordt in 1989 uitgebracht door de Belgische zangeres Ingeborg. Met het nummer vertegenwoordigde ze haar land op het Eurovisie Songfestival in 1989 in de Zwitserse stad Lausanne. Ze eindigde op de 19e plek, met dertien punten.

Nu de mannen aan tafel zitten bij de show van Humberto moet Bart wel een prangende vraag stellen aan Stef Bos: 'Zou jij het nummer kunnen spelen op de piano zoals jij 'm bedacht hebt?' Gelukkig wil Stef Bos dit maar al te graag doen en neemt hij plaats achter de piano.

Luister hieronder naar zijn oerversie:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie