Muzieknieuws

10 jaar geleden: man doet zich voor als gitarist Pink Floyd en zet ziekenhuis op verkeerde been

foto: Pexels
  1. Nieuwschevron right
  2. 10 jaar geleden: man doet zich voor als gitarist Pink Floyd en zet ziekenhuis op verkeerde been

Het had zo het script van een comedyserie kunnen zijn: de 53-jarige Phillip Michael Schaeffer uit Minnesota deed zich voor als Pink Floyd-gitarist David Gilmour en kon zo zonder papieren een prijzige behandeling ondergaan. In het bewuste ziekenhuis zullen ze tien jaar na dato vast kunnen lachen om het bizarre verhaal.

De nep-David Gilmour meldde zich op 20 april 2013 bij het ziekenhuis van St. Cloud in Minnesota. Hij had geen verzekeringspapieren bij zich, maar overtuigde de artsen ervan dat hij de echte Gilmour was.

Shirt signeren

De uiteindelijke kosten van alle operaties die de 53-jarige als David Gilmour onderging, liepen op tot tot bijna 100.000 dollar. Een enorme hoeveelheid 'Money' dus, die onbetaald bleef door de identiteitsfraude. Voordat hij ontslagen werd uit het ziekenhuis, moest de man nog wel een shirt signeren.

Terwijl het ziekenhuis toch achterdochtig werd, kreeg de fop-Gilmour 'High Hopes': hij deed een week later een nieuwe poging om zich gratis te laten behandelen. Maar in plaats van de arts, kreeg hij een politieteam rond zijn ziekenhuisbed. De man gaf toe niet de echte David Gilmour te zijn, en werd gearresteerd.

Niet voor het eerst

Na onderzoek bleek Schaeffer een geroutineerd faker te zijn: hij deed zich bij eerdere ziekenhuisbezoeken al voor als gitarist Alex Lifeson van Rush.

Ster advertentie
Ster advertentie