Muzieknieuws

Rolling Stones beschuldigd van plagiaat op Living In A Ghost Town

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rolling Stones beschuldigd van plagiaat op Living In A Ghost Town

The Rolling Stones staan een rechtszaak te wachten vanwege vermeend plagiaat. Singer-songwriter Sergio Garcia Fernandez, die muziek maakt onder de artiestennaam Angelslang, zegt dat de Stones voor hun nummer Living In A Ghost Town (2020) gepikt hebben uit zijn oeuvre.

Fernandez zegt dat The Rolling Stones op het nummer Living In A Ghost Town "veel van de herkenbare onderdelen" uit zijn songs So Sorry (2006) en Seed Of God (2007) gejat hebben. De muzikant verwelkomt maandelijks zo'n 900 luisteraars op Spotify, maar zegt dat hij het Angelslang-cd'tje aan een familielid van Mick Jagger heeft gegeven.

De advocaat van Fernandez laat weten dat "het familielid de ontvangst van de cd heeft bevestigd en dat het muzikale werk van Angelslang een sound heeft die de Stones aanspreekt". Living In A Ghost Town, dat de Stones in het begin van de coronaperiode schreven, zou volgens Fernandez onder andere de zanglijnen, het akkoordenschema, het tempo en de mondharmonicapartijen van zijn songs bevatten.

De Stones hebben zelf nog geen reactie achtergelaten.

Goed gejat of een onterechte beschuldiging? Oordeel zelf:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bitter Sweet Symphony

Het is niet voor het eerst dat The Rolling Stones in een rechtszaak verwikkeld zijn. In 1997 oordeelde de rechter dat The Verve alle inkomsten uit hun hit Bitter Sweet Symphony moest afstaan aan Mick Jagger en Keith Richards omdat het nummer vioolpartijen van de Stones gebruikt. In 2019 is de teerling alsnog geworpen en deden Jagger en Richards afstand van hun credits op Bitter Sweet Symphony.

Ster advertentie
Ster advertentie