Muzieknieuws

Duncan Laurence treedt op tijdens finale Eurovisie Songfestival

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Duncan Laurence treedt op tijdens finale Eurovisie Songfestival

Duncan Laurence is dit jaar te zien tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Liverpool. De winnaar van de editie van 2019 is dan samen met vijf andere acts te zien, gezamenlijk onder de naam The Liverpool Songbook.

Onder de naam The Liverpool Songbook brengt Duncan Laurence samen met Mahmood (Italië), Netta (Israël), Dadi Freyr (IJsland), Cornelia Jakobs (Zweden) en Sonia (Verenigd Koninkrijk) een ode aan de Britse stad, die onder andere The Beatles en Gerry & the Pacemakers voortbracht.

Behalve dit eerbetoon is ook het Oekraïense Kalush Orchestra, de winnaars van vorig jaar, te zien in de finale. Vanwege de situatie in Oekraïne organiseert het Verenigd Koninkrijk dit jaar het Songfestival. Het VK werd in 2022 tweede met Sam Ryder, die ook een nummer ten gehore zal brengen op zaterdag 13 mei.

Burning Daylight

Dit jaar wordt Nederland op het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigd door Mia Nicolai en Dion Cooper. Het duo staat op 9 mei in de eerste halve finale, waar ze als één-na-laatste act het nummer Burning Daylight zullen zingen.

Beluister Burning Daylight hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie