Muzieknieuws
BNNVARA

Megafan Sikke krijgt sneak peek van nieuwe Queen nummer: 'Gematigd enthousiast'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Megafan Sikke krijgt sneak peek van nieuwe Queen nummer: 'Gematigd enthousiast'

Het is een bijzondere dag voor Queen-fans, want vanmiddag komt er een nieuw nummer uit. In Jan-Willem Start Op! geven Jan-Willem en Jeroen megafan Sikke vast een voorproefje.

Het nummer dat vandaag uit zal komen heet Face It Alone. Een nummer dat gaat over het ziek zijn van Freddie Mercury. "Het is opgenomen tijdens de sessies van het op één-na-laatste Queen-album dat uitkwam tijdens het leven van Freddie, dat heet The Miracle. Bekend van de singles I Want It All en BreakThru. En er zijn ook andere nummers opgenomen, onder andere deze", weet Sikke. Tijdens de opnames was Freddie al ziek, maar sprak hij daar nog niet in de openheid over. Of dat ook de reden is dat het nummer niet op het album kwam? "Ze hebben natuurlijk wel meer nummers uitgebracht die wat hints gaven naar zijn ziekte, of naar een ziekte. Maar ik denk dat het op dat moment niet goed genoeg voor de plaat was. Er zijn meer nummers afgevallen voor het album, waaronder deze."

'Nogal een ontdekking'

Brian May vond het nummer nogal een ontdekking, vertelde hij. Het was nog even de vraag of het fragment dat ze vonden technisch dusdanig te repareren was, zodat het ook als single gebruikt zou kunnen worden. Dat kon en deze zomer hebben ze aangekondigd dat Face It Alone in september uit zou komen. Maar vandaag is dus de dag. Vanmiddag om 12.15 uur zal de single uitkomen. Op de Franse radio is 'ie al te horen geweest, omdat de radio-dj té enthousiast was. Een stukje van dat fragment laten Jan-Willem en Jeroen horen aan megafan Sikke. Check hieronder zijn reactie:

Megafan Sikke krijgt sneak peek van nieuwe Queen nummer: "Gematigd enthousiast"

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie