Muzieknieuws

Mark Knopfler brengt tiende studioalbum One Deep River uit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Mark Knopfler brengt tiende studioalbum One Deep River uit

Het nieuwste album van Mark Knopfler is uit. Na een periode van 6 jaar brengt de legendarische zanger, gitarist en voormalig lid van Dire Straits vandaag zijn tiende studioalbum uit, getiteld One Deep River. Luister hier naar de volledige plaat!

One Deep River bevat twaalf nummers en is geproduceerd door Mark Knopfler en Guy Fletcher in de British Grove Studios in Londen.

Terug naar zijn jeugd

One Deep River is het eerste album sinds Down The Road Wherever uit 2018 en weerspiegelt Knopflers diepe genegenheid voor de rivier Tyne, die door zijn geboortestad Newcastle stroomt. Hij beschrijft de rivier als een constante herinnering aan zijn jeugd en zijn band met de stad waar hij vandaan komt. "Het oversteken van de Tyne is altijd in je gedachten", schrijft hij op zijn website. "Het is wat je deed toen je vertrok als jongere en dat gevoel is elke keer hetzelfde als je het doet. Je gaat weg of je komt terug, en het verbindt gewoon met je kindertijd. De kracht ervan verdwijnt nooit."

Net als op eerdere albums van de singer-songwriter, zit One Deep River vol met zorgvuldig gecreëerde verhalen over gewone mensen die door het leven gaan. "Ik denk altijd aan andere mensen, een andere arena, een andere plaats, een andere tijd en een andere realiteit als ik nummers schrijf", vertelt Knopfler aan Vulture.

Ahead Of The Game

Als voorproefje op het nieuwe album brengt Knopfler begin dit jaar de eerste single uit, getiteld Ahead Of The Game.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het hele album check je hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie