Muzieknieuws

Vandaag in 1981: Doris D & The Pins voert Top 40 aan met Shine Up

  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag in 1981: Doris D & The Pins voert Top 40 aan met Shine Up

Van balletdanseres naar leadzangeres - de Britse Debbie Jenner kreeg het voor elkaar. In 1981 scoorde ze met de meidengroep Doris D & The Pins een nummer 1-hit met Shine Up.


Debbie Jenner kwam op twintigjarige leeftijd naar Nederland om een balletschool te beginnen. In 1980 werd ze het gezicht van de Amerikaanse studioband Lipps Inc.. Vervolgens reisde ze heel Europa door om hun nummers te playblacken, waaronder de hit Funky Town.

Doris D & The Pins

Producer Piet Souer vroeg Debbie om de leadzangeres te worden van een nieuwe meidengroep Doris D & The Pins. Doris D werd het alias van Debbie Jenner en The Pins bestond uit vier Nederlandse danseressen. Shine Up lag voor hen al kant en klaar op de plank bij Souer. Doris D hoefde alleen de lead vocals te zingen. De danseressen hoefden niet te zingen op de plaat, want het achtergrondkoor werd door Trudy van den Berg ingezongen. Van den Berg was ook wel bekend als Saskia van de Nederlandse muziekgroep Saskia & Serge. Doris D & The Pins scoorde direct een hit met Shine Up. In februari 1981 stond het nummer twee weken lang op 1 in de Nederlandse Top 40.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Risqué

Niet lang na alle succes ontstonden er spanningen. De vier danseressen van The Pins stopten ermee en gingen verder door het leven als de groep Risqué. Met nummers als The Girls are back in Town en Burn It Up scoorde de groep een aantal internationale hits. Debbie Jenner besloot door te gaan met Doris D & The Pins. Vier Engelse danseressen vervingen de Nederlandse meiden, maar na veel wisselingen binnen de groep werd er in 1985 een punt gezet achter Doris D & The Pins.

'80s Achtdaagse NPO Radio 2

Van a-ha tot ZZ Top, van Doe Maar tot de Dolly Dots: NPO Radio 2 staat van vrijdag 18 tot en met vrijdag 25 februari acht dagen lang in het teken van de ‘80s Achtdaagse met alleen maar muziek uit de jaren 80.

Ster advertentie
Ster advertentie