Muzieknieuws

Nederland 14e act (van de 15) tijdens halve finale Songfestival

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederland 14e act (van de 15) tijdens halve finale Songfestival

Mia Nicolai en Dion Cooper komen namens Nederland als 14e act aan de beurt tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt op Instagram. In totaal passeren 15 acts de revue.

Daarmee staat Nederland in de halve finale met topfavorieten Zweden en Finland. De avond begint met Noorwegen en sluit af met de Finnen, waarvoor Käärijä meedoet met het nummer Cha Cha Cha. De eerste halve finale vindt plaats op dinsdag 9 mei.

De tweede halve finale kent 16 deelnemers, waaronder België. Van de in totaal 31 deelnemende landen, stromen er 20 door naar de finale op 13 mei. Nederland is volgens de bookmakers een goede kanshebber op een plekje in de finale, maar momenteel maken 18 landen een grotere kans op de winst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Big Five

Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, de 'Big Five', hebben al een plekje in de finale. Ook Oekraïne is door de winst van vorig jaar verzekerd van een plek in de slotshow.

Dit is het Nummer waarmee Mia Nicolai en Dion Cooper een plekje in de finale hopen te veroveren:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Liverpool

De komende editie van het Eurovisie Songfestival vindt plaats in mei 2023. Op 9 en 11 mei vinden de halve finales plaats, gevolgd door de finale op 13 mei 2023. Na de winst van Kalush Orchestra met het nummer Stefania zou het Songfestival eigenlijk in Oekraïne plaatsvinden, maar vanwege de oorlog wijkt het evenement uit naar Liverpool in Groot-Brittannië, na de tweede plek van de Engelse zanger Sam Ryder met zijn nummer Space Man.

Ster advertentie
Ster advertentie