Muzieknieuws
BNNVARA

Paul Elstak ontvangt vandaag Gouden Harp: 'Mooie erkenning voor het genre'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Paul Elstak ontvangt vandaag Gouden Harp: 'Mooie erkenning voor het genre'

Een bijzondere dag voor dj Paul Elstak. Hij ontvangt vandaag de Buma Gouden Harp. In Jan-Willem Start Op! vertelt hij hoe dit nieuws hem nogal overviel.

Ieder jaar wordt deze oeuvreprijs uitgereikt aan iemand die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de muziekindustrie. Een eervolle prijs, die vandaag uitgereikt wordt aan dj Paul Elstak. Zijn invloed is volgens Buma/Stemra van onschatbare waarde is voor de Nederlandse muziekcultuur. Ze vinden dj Paul Elstak 'één van de belangrijkste pioniers en vaandeldragers' van het genre hardcore. Zo schrijft de organisatie: "Zijn innovatieve benadering heeft zonder enige twijfel de weg vrijgemaakt voor de ontwikkeling en popularisering van deze muziekstijl op een mondiaal niveau. Van Japan tot de VS en van Europa tot Australië."

'Moest wel even binnenkomen'

Vorige week werd Paul tijdens een interview met RTL Boulevard verrast met dit heugelijke nieuws. "Kreeg ik ineens een brief in m'n handen gedouwd en moest ik het voorlezen", vertelt hij. "Dat moest wel eventjes binnenkomen." Inmiddels is het nieuws geland en is de dj blij met de grootse onderscheiding. Niet alleen voor zichzelf, vooral voor het genre hardcore. "Het is een mooie erkenning voor het genre zelf. Toen we ermee begonnen werd het nog niet echt geaccepteerd. Deze waardering vanuit vaklui maakt het wel extra mooi."

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie