Muzieknieuws

Tame Impala in 2022 naar AFAS Live

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tame Impala in 2022 naar AFAS Live

De Australische rockband Tame Impala komt op maandag 29 en dinsdag 30 augustus 2022 naar Nederland!

Psychedelische rock werd niet alleen in de jaren zeventig gemaakt: de Australische band Tame Impala maakt deze ouderwetse muziek, maar steekt het in een jasje van nu. Het optreden in augustus 2022 maakt deel uit van hun Slow Rush Tour 2022 en zal plaatsvinden in AFAS Live Amsterdam.

Antilope

Tame Impala werd opgericht in 2007 en bestaat uit Kevin Parker (zang), Dominic Simper (gitaar) en Jay Watson (keybord en zang). Later werden ook Cam Avery (bas) en Julien Barbagallo (drums) aan de groep toegevoegd. Kevin en Dominic kennen elkaar al vanaf hun dertiende, als ze elkaar ontmoetten bij muziekles op school. Al snel gaat het duo eigen muziek maken en ontstaat de psychedelische rocksound die zo herkenbaar is voor de band. De naam Tame Impala is overigens een verwijzing naar de impala, een antilope die in het Nederlands rooibok wordt genoemd. Begin 2020 bracht Tame Impala hun vierde studioalbum uit.

Tame Impala trad in 2019 voor het laatst op in Nederland als veelbesproken en bejubelde afsluitende headliner van Lowlands.

Tame Impala in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2020 stond Tame Impala twee keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Op 512 met Let It Happen en op 684 met The Less I Know The Better.

Ster advertentie
Ster advertentie