Muzieknieuws

Eminem hielp Ed Sheeran van zijn stotteren af te komen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eminem hielp Ed Sheeran van zijn stotteren af te komen

Ed Sheeran heeft aangegeven dat het mee rappen met Eminems album The Marshall Mathers LP uit 2000 zijn stotteren 'genezen'.

In het radioprogramma The Howard Stern Show laat Ed Sheeran weten dat hij als kind last kreeg van stotteren nadat een wijnvlek was verwijderd zonder verdoving. Door deze heftige pijn begon hij steeds meer last te krijgen van zijn spraak. Hij ging naar allerlei logopedisten, maar helaas werkte het allemaal niet.

Oom heeft de oplossing

Gelukkig had zijn oom een oplossing gevonden. "Toen ik 9 was kocht mijn oom de The Marshall Mathers LP voor mij. Hij zei tegen mijn vader dat Eminem de nieuwe Bob Dylan zou worden", aldus Sheeran. "Mijn vader zei: 'Oké, dan gaat Ed ernaar luisteren'. Door de liedjes uit mijn hoofd te leren en het helemaal te rappen stopte ik met stotteren."

Jaren later hebben Sheeran en Eminem zelfs een goede band opgebouwd. "Ik ken hem al zes jaar", geeft Sheeran aan. "We hebben drie liedjes gemaakt en twee keer samen opgetreden. Ik denk dat het anders is met Eminem, want hij is erg teruggetrokken. Hij ziet niet veel mensen en hij is iemand die ik kan begrijpen, want hij woont ook nog steeds in zijn geboorteplaats."

Bekijk hieronder een optreden van Eminem en Ed Sheeran samen:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie