Muzieknieuws

Zoek de verschillen: Spice Girls lanceren alternatieve clip voor Stop

foto: Still Youtube
  1. Nieuwschevron right
  2. Zoek de verschillen: Spice Girls lanceren alternatieve clip voor Stop

Het is alweer 25 jaar geleden dat de Spice Girls hun hit Stop uitbrachten. En ter ere van die mijlpaal trakteert de groep hun fans op een alternatieve videoclip.

In de nieuwe clip is te zien hoe Emma Bunton, Mel B, Geri Horner Victoria Beckham en Melanie C de bekende dansroutine doen op het iconische nummer uit 1997.

Alternatief versus origineel

Maar helemaal nieuw kunnen we de alternatieve videoclip niet noemen. In de originele clip kloppen de Spice Girls op elkaars deur, waarna ze midden op straat een strakke choreografie dansen om vervolgens op te treden in een gemeenschapshuis. Op de nieuwe beelden is te zien hoe de zangeressen het hele nummer op straat uitvoeren.

Welke versie heeft jouw voorkeur? Bekijk hieronder de alternatieve videoclip:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En de originele videoclip:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tijdelijke stop

De term girlpower beleeft in 1997 zijn hoogtepunt. Stop, de derde single afkomstig van het album Spice World, levert de groep voor het eerst géén nummer 1 positie in de Engelse hitlijsten op. Vlak na de release van Stop verandert de samenstelling van de band. Geri Halliwell geeft aan de Spice Girls te willen verlaten.

Na het afscheid van Geri gaat het langzaam bergafwaarts voor de populairste meidengroep van de 90's en de band houdt het in 2000 dan ook onofficieel voor gezien. Maar 7 jaar later zijn ze weer terug. In 2018 staan de Spice Girls tot groot genoegen van hun fans eindelijk weer op het podium. De meidengroep maakt hun officiële comeback in het Ierse Dublin. Check het optreden hier.

Spice Girls in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 staan de Spice Girls op 1049 met Wannabe in de NPO Radio 2 Top 2000.

Ster advertentie
Ster advertentie