Muzieknieuws

The Rolling Stones komen na zeven jaar met een nieuw studioalbum

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. The Rolling Stones komen na zeven jaar met een nieuw studioalbum

De grote rockveteranen The Rolling Stones hebben officieel bekend gemaakt dat zij woensdag 6 september een nieuw album aankondigen.

Teasers

Vorige maand kwam er een cryptisch bericht binnen bij een lokale krant, de Hackney Gazette. The Rolling Stones zouden daar een advertentie hebben geplaatst en zich voor hebben gedaan als een bedrijf dat zich specialiseert in glasreparaties. Bij nadere inspectie vonden mensen aanwijzingen dat dit eigenlijk The Rolling Stones zouden zijn. Dit doordat het iconische tong-logo werd gebruikt en de namen van bekende liedjes zoals I Can’t Get No Satisfaction in de slogan voorbij kwamen.

CGI

Vorige week begon de band zijn internationale fans ook lekker te maken met teasers voor Hackney Diamonds. De rocklegendes plaatsten op 1 september een augmented reality videoclip van het iconische tong-logo boven de ingang van een metrostation in New York City. In deze clip is te zien hoe het CGI-logo zichzelf repareert uit gebroken glasscherven, met ver op de achtergrond een fragment muziek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Live vanuit Londen

De laatste keer dat de Stones eigen muziek uitbrachten was in 2005. In 2016 kwamen de mannen nog met een coveralbum, Blue & Lonesome. Na lang speculeren komen de mannen officieel woensdagmiddag om 15.30 uur (Nederlandse tijd) samen om een live-interview te geven met Tonight Show-presentator Jimmy Fallon. Dit wordt ook live uitgezonden via YouTube.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie