Muzieknieuws

Reageert Miley Cyrus in Flowers op Bruno Mars’ When I Was Your Man?

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Reageert Miley Cyrus in Flowers op Bruno Mars’ When I Was Your Man?

Zangeres Miley Cyrus heeft afgelopen vrijdag haar nieuwe single Flowers uitgebracht. Wat een ode aan de vrijgezellen lijkt te zijn, heeft waarschijnlijk toch een diepere betekenis. Oplettende luisteraars menen de tekst van When I Was Your Man van Bruno Mars erin te herkennen.

Dat Miley Cyrus het niet erg vindt om zich openlijk durft uit te spreken, blijkt wel uit haar nieuwe single Flowers die vorige week verscheen. Het nieuwe nummer gaat over liefde voor jezelf. “I can buy myself flowers”, zingt de Amerikaanse zangeres. Met daarbij de zin “I can love myself better than you can” duidt Cyrus op het feit dat ze liever alleen is dan in een slechte relatie zit. Flowers lijkt op het eerste gehoor een ode aan de vrijgezellen onder ons, maar als je goed luistert naar de zinnen in het refrein zal je het gelijk herkennen.

Luister hieronder naar Flowers van Miley Cyrus.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

When I Was Your Man

De oplettende fans hebben namelijk wel iets heel bijzonders opgemerkt aan de tekst van Flowers. Het refrein lijkt een antwoord op het nummer When I Was Your Man van Bruno Mars. Voor wie Miley Cyrus wat beter kent weet dat de zangeres een knipperlichtrelatie van meer dan tien jaar met acteur Liam Hemsworth achter de rug heeft. Tijdens hun relatie droeg Hemsworth het nummer van Mars aan haar op.

Luister hieronder naar When I Was Your Man.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mars zingt in zijn nummer uit 2013 de volgende tekst: “I should have bought you flowers and held your hand”. “I can buy myself flowers, I can hold my own hand”, zingt Miley op haar beurt. Maar het blijft niet bij deze gelijkenis, Mars zingt: “Take you to every party 'cause all you wanted to do was dance”. Vervolgens lijkt de zangeres hier weer op te reageren met de tekst: “Talk to myself for hours, say things you don’t understand. I can take myself dancing”.

Deze tekst zou toevallig zoveel overeenkomsten kunnen hebben, maar er is nog één saillant detail: Flowers van Miley Cyrus verscheen op 13 januari, de verjaardag van Liam Hemsworth. De zangeres is zelf nog niet ingegaan op de geruchten, maar fans menen zeker te weten dat ze met het nummer een sneer uitdeelt aan haar ex.

When I Was Your Man in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 staat het nummer When I Was Your Man van Bruno Mars op plaats 1365 in de NPO Radio 2 Top 2000. Het nummer kwam in 2014 binnen op plaats 843 in de lijst der lijsten. Bekijk hier hoe het nummer het door de jaren heen heeft gedaan.

Ster advertentie
Ster advertentie