Muzieknieuws

Metallica gaf geheim concert in Nederland: The Amsterdam Sessions vanaf vandaag te bekijken

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Metallica gaf geheim concert in Nederland: The Amsterdam Sessions vanaf vandaag te bekijken

Metallica stond eind april twee dagen in de Johan Cruijff ArenA, maar de band was ruim van tevoren al in Amsterdam om te repeteren, soundchecken én een extra optreden te doen voor fans wereldwijd. Vanaf vandaag kun je The Amsterdam Sessions bekijken en beluisteren op Amazon Music.

Metallica speelde vier songs voor The Amsterdam Sessions: klassiekers Master Of Puppets en Nothing Else Matters en twee nieuwe nummers van het album 72 Seasons, namelijk If Darkness Had A Son en Lux Æterna. Vanaf woensdag zijn de nummers te bekijken en beluisteren via Amazon Music. De opnames vonden plaats op een industrieterrein in Amsterdam Oost, in de Ready Set Studio's. Voor wie geïnteresseerd is in leuke feitjes: daar namen eerder Mia Nicolai en Dion Cooper hun clip voor het Songfestivalnummer Burning Daylight op.

Behalve vier songs voor Amazon speelden James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett en Robert Trujillo nog eens drie nummers voor een Duitse tv-show. Om die te bekijken hoef je geen abonnement op Amazon af te sluiten, want die opnames staan gewoon op YouTube. Metallica speelde albumopener 72 Seasons, het zware Sad But True en nogmaals Lux Æterna.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De opnames vonden al plaats op 18 april. Daarna was Metallica waarschijnlijk volop bezig met de twee shows in de Johan Cruijff ArenA op 27 en 29 april. Hoe ze dat verging, lees je hier.

Metallica in de NPO Radio 2 Top 2000

Master of Puppets kreeg vorig jaar door de Netflixserie Stranger Things weer een opleving: in de NPO Radio 2 Top 2000 steeg de thrashmetalklassieker van 65 naar 29. En niet veel bands of artiesten kunnen zeggen dat daar nog twee nummers boven staan. Nothing Else Matters staat op plek 9, One op 22. In totaal was Metallica in 2022 11 keer te horen in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie