Muzieknieuws
BNNVARA

Pinkpop-publiek helemaal wild van cameraman Niels van Brakel

foto: screenshot EMGfoto: screenshot EMG
  1. Nieuwschevron right
  2. Pinkpop-publiek helemaal wild van cameraman Niels van Brakel

Op Pinkpop zag je bands als Pearl Jam, Måneskin en Imagine Dragons, maar er was maar één echte headliner. Dat was cameraman Niels van Brakel.

Gisteravond stond de cameraman geduldig voor het grote Pinkpop podium te wachten op de komst van Imagine Dragons. Tot er ineens iets ongebruikelijks gebeurde."Ze vroegen er zelf om, het publiek is spontaan genoeg", vertelt Niels in Jan-Willem Start Op. Er was een klein groepje vooraan in het publiek dat de beveiliging begon toe te zingen. Niels keek ernaar een stond een beetje te lachen. Toen begon het groepje 'cameraman bedankt, cameraman bedankt' te zingen. "Dus ik lachen en bedanken en buigen en hartjes en weet ik veel wat. En toen was er een klein groepje dat meer wilde. En die begon het wave-gebaar voor te doen. En toen dacht ik eerst van: 'Jeetje, ik ben hier eigenlijk te gast en ik ben hier eigenlijk niet'. Maarja toen dacht ik daarna: 'F*ck it, wat maakt het ook uit", legt Niels uit.

'Cirkel is enorm rond'

En zo wil het dat Niels de geschiedenisboeken in gaat als de leukste publieksopwarmer van Pinkpop 2022. De cameraman werkt zelf al ruim 20 jaar op Pinkpop en is destijds ook cameraman geworden na een actie van Eddie Vedder op het Pinkpop-podium. "De cirkel is enorm rond", vertelt Niels. "Deze editie was natuurlijk gewoon echt extreem goed. Met extreem goed weer, fijne line-up, iedereen had natuurlijk extreme zin na dat gat van twee jaar."

Bekijk hieronder hoe Niels het publiek opwarmde:


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En bekijk hieronder het hele gesprek met Niels terug:

Pinkpop-publiek helemaal wild van cameraman Niels van Brakel

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie