Muzieknieuws
BNNVARA

Ilse DeLange: 'Muziek hoort thuis op Nederlandse televisie'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ilse DeLange: 'Muziek hoort thuis op Nederlandse televisie'

Ilse DeLange zit vanavond met klamme handjes voor de buis. De eerste aflevering van het programma dat ze samen met Matthijs van Nieuwkerk maakte, wordt namelijk uitgezonden.

"Ik vind het reuze spannend allemaal. In de zin van dat ik zo hóóp dat iedereen het zo gaaf vindt als wij het vonden om te maken", vertelt Ilse DeLange in Jan-Willem Start Op. De zangeres liep al een tijdje met dit programma-idee rond en besloot Matthijs van Nieuwkerk te bellen. Met een passend pleidooi, want Ilse DeLange vindt dat muziek meer te zien moet zijn op televisie en dan met name op een prime time plek. "Er is niet een programma dat artiesten uitnodigt om hun eigen materiaal te spelen, met hun eigen band, op een podium dat helemaal wordt gebouwd rondom de song die ze komen spelen. Dat bestond gewoon eigenlijk niet. Dus ik dacht: 'Daar is het nou tijd voor.'"

Alternatief en levenslied

En zo geschiedde: vanavond om 21.21 uur op NPO 1 is de allereerste aflevering van Pop 22 te zien. Het muziekprogramma van Ilse DeLange en Matthijs van Nieuwkerk heeft voor ieder wat wils: van alternatief tot het levenslied. Zo zijn de gasten van vanavond Davina Michelle, rapper Sor, singer-songwriter Froukje en muzikant Blanks. "Van alles komt voorbij. Van links naar rechts, dwars door het midden. En iedereen kijkt en luistert naar elkaar", legt Ilse uit.

Waarom Ilse DeLange hoopt dat iedereen vanavond naar NPO 1 kijkt

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie