Muzieknieuws

Dr. Dre kondigt nieuw Eminem-album aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dr. Dre kondigt nieuw Eminem-album aan

Eminem komt later dit jaar met een nieuw album. Dat vertelt zijn producer Dr. Dre dinsdag tegen Jimmy Kimmel in diens show Jimmy Kimmel Live!

De nu nog titelloze plaat wordt het twaalfde studioalbum van de 51-jarige wereldster en is de opvolger van Music To Be Murdered By uit 2020.

Duurzame samenwerking

"Ik heb hem gevraagd of het oké was om de aankondiging hier in deze show te doen", vertelt Dr. Dre in de talkshow. "Hij werkt nu aan een nieuw album en het komt dit jaar uit. Morgen hoor ik de complete plaat voor het eerst." Op de aankomende plaat van Eminem zal Dr. Dre zelf ook te horen zijn.

Noem een succesvolle rap-act uit Amerika en Dr. Dre is er wel op een of andere manier bij betrokken, zo ook bij Eminem. In 1997 doet ‘Slim Shady' mee aan de Rap Olympics, een underground hiphopevenement in Los Angeles. Een andere artiest gaat er met de winst vandoor, maar de jonge rapper trekt de aandacht van Jimmy Lovine, de medeoprichter van Interscope Records. In de demo die hij van Eminem krijgt, herkent Lovine potentieel en hij besluit de tape te delen met niemand minder dan Dr. Dre. De eerste samenwerking tussen de twee, My Name Is blijkt een ware sensatie en de twee zijn sindsdien onafscheidelijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie