Livemuziek
BNNVARA

Candy Dulfer zet Bonnie Raitt op haar Top 2000 stemlijstje

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Candy Dulfer zet Bonnie Raitt op haar Top 2000 stemlijstje

Candy Dulfer gaf afgelopen zaterdag een mini-concert in Spijkers met Koppen. En deed meteen een boekje open over haar Top 2000 stemlijst.

Ze speelde de voorprogramma's van Madonna en Prince, maakte nummers met Dave Stewart, Eurythmics gitarist, en scoorde een nummer 1-hit met Lily Was Here. Candy Dulfer kan al een behoorlijk geschiedenisboek vullen met haar rijke muzikale carrière. En daar voegde ze in oktober nog een hoofdstuk bij, toen ze haar gloednieuwe album We Never Stop uitbracht. In Spijkers met Koppen speelde ze dit weekend twee nummers van dat album live. En dat niet alleen, ze gaf ook antwoord op een aantal prangende vragen van NPO Radio 2 luisteraars.

Wat is de meest bijzondere plek waar je hebt opgetreden?

"Elk jaar is er een soort North Sea Jazz festival op een cruiseschip in Amerika. En dan staan we daar met al die beroemde muzikanten te spelen, terwijl je door de Caribbean vaart. Dan staan wij op die boot, in de openlucht en in het mooie zonnetje, te spelen. En dan doet iedereen mee, van Marcus Miller tot George Benson. Dat is denk ik wel de meest bijzondere locatie die er is om te spelen en dat is echt te gek."

Welk instrument zou je nog graag willen spelen?

"Ik heb altijd m'n handen vol gehad aan saxofoon, maar ik vind drummen ontzettend leuk. Voor mij is het ritme in muziek ontzettend belangrijk en daarom vind ik dat ook leuk. Dat is wel m'n tweede liefde. Als ik er meer tijd voor had, zou ik dat zeker meer doen. Want er is niks heerlijkers, je bepaalt gewoon het ritme van dat moment, van iedereen. Mensen op jou dansen en bewegen, op wat jij bepaalt. En een goed ritme, een heel gelijkmatig swingend ritme, dat kan zoveel teweegbrengen. Dat weten mensen niet eens. Dat kan troosten, dat kan helpen, dat kan genezen. Dus ik vind de beat heel belangrijk in muziek."

Welk nummer zou jij op één zetten in de Top 2000?

"Ja, goh, er zijn zoveel mooie nummers. Maar één van mijn lievelingsnummers is van Bonnie Raitt en heet I Can't Make You Love Me. Dat vind ik zo'n mooi nummer, die mag wel op één qua tekst en hoe mooi 'ie is."

Bekijk hieronder de optredens van Candy Dulfer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer van Spijkers met Koppen?

Volg Spijkers met Koppen op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie