Livemuziek
BNNVARA

Liveprimeur: nieuwe single Chef'Special is dromerige baken van rust

foto: Jan-Willem Start Op!foto: Jan-Willem Start Op!
  1. Nieuwschevron right
  2. Liveprimeur: nieuwe single Chef'Special is dromerige baken van rust

Chef'Special brengt vandaag hun nieuwe single Superman uit en speelde meteen de live primeur in Jan-Willem Start Op op NPO Radio 2.

De bandleden van Chef'Special brengen niet alleen muzikale baby's, ook échte baby's werden afgelopen jaar op de wereld gezet. Zowel gitarist Guido Joseph als leadzanger Joshua Nolet werden dit jaar vader. "Het is wel veel tegelijkertijd opeens", vertelt Joshua. Naast het nieuwe vaderschap is de band nu namelijk ook flink wat optredens aan het inhalen van het covid-tijdperk. "Het is crazy, maar die baby geeft ook rust. Als je een baby in je armen hebt, word je ook gewoon instant chill. In een rollercoaster leven met veel spelen is zij een soort baken van rust. Als ik na een show, helemaal high in m'n adrenaline, thuiskom en de baby op m'n borst leg, word ik helemaal zen."

'Hopelijk stil van wordt'

Met de dromerige ballad die Superman heet, brengt Chef'Special weer een hele andere sound. Eentje die we al een tijdje niet meer gehoord hebben van Haarlemse band. Vandaag kwam de single uit én speelde Chef'Special de live primeur in Jan-Willem Start Op. "Het is echt een hele kleine song", vertelt Joshua. Met de single probeert de band hetzelfde effect te bereiken als Coco, de baby van Joshua, op de leadzanger heeft na een optreden. "Het is een song waar je als luisteraar hopelijk stil van wordt. Of een beetje van vertraagd. En in die vibe gaan we een beetje proberen te komen."

Bekijk hun optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Naast hun nieuwe single speelde de band óók nog hun grote hit Afraid Of The Dark. Die luister je hieronder terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie