Livemuziek
BNNVARA

DI-RECT speelt nieuwe single 90s Kid bij Jan-Willem Start Op

foto: Jan-Willem Start Op!
  1. Nieuwschevron right
  2. DI-RECT speelt nieuwe single 90s Kid bij Jan-Willem Start Op

DI-RECT is terug met hun nieuwe single 90s Kid. Ze speelden het nummer vanochtend live bij Jan-Willem Start Op!

Op dit moment scoort de band uit Den Haag nog een grote hit met Through The Looking Glass, maar de opvolger staat alweer in de startblokken. Volgens zanger Marcel heeft de band nog nooit zo erg de wind in de rug gevoeld als de afgelopen jaren. "Ik ben 40 en het voelt als de prime of my life".

Het feit dat Marcel 40 is, betekent dat hij voor een groot deel is opgegroeid in de jaren '90 en dus een echte 90s kid is. Laat dat nou net de titel zijn van de nieuwste single van DI-RECT. Het basisidee van het nummer ontstond al zo'n zes jaar geleden uit een gitaarriffje van Spike. Tijdens die jamsessie kwam zelfs de term 90s kid al voorbij. Jaren later is die jamsessie uitgegroeid tot een volwaardige plaat die gisteravond uitkwam. Als je DI-RECT de afgelopen maanden live hebt gezien op een festival ken je hem misschien zelfs al, want ze speelden het nummer ook al een paar keer live.

Vanmorgen werden de festivalpodia ingeruild voor de studio van NPO Radio 2. Het optreden bekijk je hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie