Livemuziek
BNNVARA

Voltage brengt met I'll Be Alright muzikale schouder om op te steunen

foto: Ben Houdijkfoto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Voltage brengt met I'll Be Alright muzikale schouder om op te steunen

Een voorproefje op het veelbelovende nieuwe album van Voltage, dat hoorde je vanochtend op NPO Radio 2. De mannen speelden I'll Be Alright live in Jan-Willem Start Op.

Zet de mannen van Voltage met z'n vieren in de studio en magie is gegarandeerd. Op 2 september komt hun gloednieuwe album Tomorrow Hits Today uit. Een album dat er na één studiosessie gewoon was. "Zo hebben wij die plaat opgenomen, met z'n vieren gewoon lekker die take inspelen. Drie, vier takes maximaal per song. En de beste take wordt het", legt zanger Dave Vermeulen uit. Aan de nummers hebben ze daarna niet nog uren geschaafd en geknutseld, dat vindt de band zonde. "Als je de vibe van die magie, met vier man aan het spelen, of je hebt een take die je aan het inzingen bent. Die magie krijg je nooit meer terug als je heel veel dingen gaat corrigeren."

'Uiteindelijk mag ik weer genieten'

I'll Be Alright is het muzikale licht aan het einde van de tunnel, een stipje aan de horizon waar je naartoe leeft. Voltage schreef dit nummer de afgelopen twee jaar in onzekere tijden en praat je met het nummer goede moed in. "Ervan overtuigd zijn dat je uiteindelijk wel weer mag genieten van het mooie dat er ergens weer komt, is I'll Be Alright. Het is nu even zo en ze kunnen me van alles voorschotelen en ik moet daar doorheen. En uiteindelijk komt dat echt wel, uiteindelijk mag ik weer gaan genieten", legt Dave uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie