Livemuziek
BNNVARA

Waarom Jorrit van HAEVN een ooglapje droeg tijdens schrijven Kite in a Hurricane

foto: Jan-Willem Start Op!foto: Jan-Willem Start Op!
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom Jorrit van HAEVN een ooglapje droeg tijdens schrijven Kite in a Hurricane

HAEVN bracht het hemelse geluid van Kite in a Hurricane naar NPO Radio 2. In Jan-Willem Start Op! hoorde je ze live.

De geruststellende stem van Marijn van der Meer en de instrumentale magie van Jorrit Kleijnen komen samen in HAEVN. Het duo brak jaren geleden door met de hit Finding Out More, dat bekend werd door een autoreclame. Inmiddels hebben ze al heel wat NPO Radio 2 TopSongs op hun naam staan, zoals met Bright Lights, Mind Games én hun samenwerking met Birdy Open Hearts.

Holy Ground

Hun nieuwe EP Holy Ground schreven ze in Zweden met songwriter Daniel Gibson, die onder andere bekend is van zijn werk voor Within Temptation en het feit dat hij getrouwd is met Kim-Lian van der Meij. Voor nachtbraker Jorrit waren deze schrijfsessies wel een uitdaging, aangezien het rond die tijd bijna niet donker werd in Zweden. "Dat was dramatisch voor mij, daarom had ik de hele sessie zo'n ooglapje op", vertelt hij lachend. Op die EP staat Kite in a Hurricane. De single vertelt het verhaal van een relatie die in zwaar weer verkeert en waarbij de geliefden zich goed aan elkaar vast moeten klampen om er samen uit te komen.

Bekijk het live optreden van HAEVN hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie