Livemuziek

Mamas Gun bezingt liefde van Andy Platts bij Jan-Willem Start Op!

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Mamas Gun bezingt liefde van Andy Platts bij Jan-Willem Start Op!

Na twee lange jaren staat Mamas Gun vanochtend eindelijk weer eens op het live podium van NPO Radio 2. Met méér soul dan ooit tevoren.

Met niet meer dan vier uur slaap achter de rug stond de vijfkoppige Britse band vanochtend alweer voor de deur van NPO Radio 2. Gisteravond speelden ze nog het dak van de Nijmeegse poptempel Doornroosje eraf, als onderdeel van hun wereldtour. Nog twee dagen zijn ze in Nederland te bewonderen, 8 april in Eindhoven en 9 april in Utrecht, waarna ze doorreizen naar Spanje. Nu de band weer in Nederland is, kan het natuurlijk niet anders dan dat ze een bezoekje brengen aan NPO Radio 2.

'De liefde van een goede vrouw'

Vorige week releasden ze namelijk hun nieuwe album Cure The Jones. Een album vol soul, kunnen we wel zeggen. "Na het laatste album Golden Days (red. uitgebracht in 2018) hebben we alles aangescherpt en onze sound volledig gefocust op authentieke soul", legt frontman Andy Platts uit. Op Cure The Jones staat ook Good Love, een indirecte ode aan de liefde van Andy. "Met alles wat we allemaal meegemaakt hebben, gaat dit nummer over je zegeningen tellen en dankbaar zijn voor wat je hebt. Voor mij was dat de liefde van een goede vrouw."

Bekijk hun live optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie