Livemuziek
BNNVARA

Grote droom DI-RECT wordt werkelijkheid: "Magische plek"

foto: Jan-Willem Start Op!foto: Jan-Willem Start Op!
  1. Nieuwschevron right
  2. Grote droom DI-RECT wordt werkelijkheid: "Magische plek"

De visionairen van DI-RECT streken vanochtend neer in Jan-Willem Start Op! Waar ze naast inspirerende woorden óók een indrukwekkende live versie van Wastelands lieten horen.

Bob Dylan, U2, The Rolling Stones en David Bowie: zomaar een greep uit de grootheden die DI-RECT voorgingen. Deze zomer treden Marcel, Spike, Jamie, Paul Jan en Bas in hun voetsporen en vieren ze hun 25-jarig jubileum in het stadion der stadions: De Kuip in Rotterdam. "Het is een magische plek", vertelt Spike. Met hun optreden in De Kuip maken ze een langgekoesterde droom werkelijkheid. En het blijft niet bij één: binnen een uur verkocht de band 100.000 tickets uit. Inmiddels hebben ze daarom al een tweede en derde(!) concert toegevoegd. Het - nu al succesvolle - Kuip-concert begint met een idee van Jamie. "We doen het natuurlijk met z'n allen, maar ik heb het als eerste geopperd ja", legt hij uit. "Ik ben ook wel een echte rasoptimist."

'Dat was heel spannend'

Dat neemt niet weg dat 20 juni een zenuwslopende dag was voor de band. Dé dag dat ze dit nieuws eindelijk met de wereld mogen delen. En natuurlijk de dag waarop de kaarten in de verkoop gaan. "Voor ons was dat heel spannend", legt Jamie uit. "Want ja, op een veld kan je de barriers iets meer naar achter zetten. Maar een half leeg stadion, dat is niet heel gaaf."

'Laat het een aanmoediging zijn voor iedereen'

De spanning wordt al gauw vervangen door euforie als ze binnen een uur bijna uitverkocht zijn. "Het is aardig gek, joh", glundert Spike. "We zijn bijna 25 jaar bezig met de band en we hebben ook genoeg tijden gekend dat de zalen minder vol stonden. We zijn altijd met beide poten op de grond blijven staan, maar we hebben wel altijd gedroomd, ook toen het minder ging. Maar dat de wind nu zo in de zeilen staat..", glundert Spike, het geeft de band overduidelijk vleugels. "Laat het ook een aanmoediging zijn voor iedereen. Als je gewoon niet opgeeft en blijft doorgaan, dan kan je het aardig ver schoppen. Ook in dit land. En dat vind ik zelf heel bijzonder. Drie keer in het allermeest legendarische stadion. Dat is volgens mij een unicum als Nederlandse band." Paul Jan stemt tevreden toe: "Dreams do come true."

Check de live versie van Wastelands hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie