Livemuziek
BNNVARA

Davina Michelle komt met krachtige muzikale boodschap: "Nee is een volledige zin"

foto: 8ball Music
  1. Nieuwschevron right
  2. Davina Michelle komt met krachtige muzikale boodschap: "Nee is een volledige zin"

I Said No Sir is Davina Michelle's gloednieuwe single én een statement tegen seksuele intimidatie. In Jan-Willem Start Op! hoor je de live primeur.

"Ik wilde deze song schrijven omdat ik het bizar vind dat ik geen vrouw ken die nog nooit seksueel geïntimideerd is", vertelt Davina Michelle. I Said No Sir is nu al een gespreksstarter. "Vorige week was ik met m'n vriendinnen aan het eten, zij hebben ook geholpen met de clip. En dan komen er verhalen naar boven waarvan ik denk: het is zo goed om hierover te praten met elkaar."

I SAID NO SIR

I SAID NO SIR kaart seksuele intimidatie in de breedste zin van het woord aan. Dat kan gaan van een 'fiet fieuw' op straat die verkeerd valt, tot heftige ongewenste seksuele ervaringen. "Uiteindelijk is het: nee is een volledige zin", legt Davina uit. "Er is ook geen recept voor, dat is het hele ding. Een situatie kan zo verschillend zijn en het kan zo verschillend opgevangen worden vanuit de andere kant. Een grapje dat iemand maakt, kan heel anders ontvangen worden."

Kijk hieronder haar optreden terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie