Livemuziek
BNNVARA

Floor Jansen was gehele pandemie op zoek naar haar eigen sound

foto: Jan-Willem Start Op!foto: Jan-Willem Start Op!
  1. Nieuwschevron right
  2. Floor Jansen was gehele pandemie op zoek naar haar eigen sound

De live primeur van Floor Jansens allereerste solosingle hoorde je vanochtend op NPO Radio 2. In Jan-Willem Start Op! zong ze Fire live.

We kennen Floor Jansen natuurlijk als dé frontvrouw van Nightwish, maar de zangeres streeft ook een solocarrière na. En daarom bracht ze 25 maart haar eerste solosingle Fire uit. "Ik heb het stiekem best wel druk gehad", legt Floor uit. Naast het touren, de wereld over reizen en albums maken met de band had ze voorheen nooit de tijd om überhaupt over een solocarrière na te denken. Maar na haar deelname aan Beste Zangers begon er toch iets te kriebelen. "Er was ineens een mogelijkheid. Ik dacht: 'Goh, zelf weer schrijven en iets doen buiten metal. Zou het dan, hè inmiddels 40+, toch een goed idee zijn om het gewoon te gaan doen?'"

'Best wel een zoektocht'

Vervolgens begon Floor Jansen een zoektocht naar haar eigen stem, haar eigen sound. En daar heeft ze eigenlijk de gehele pandemie voor nodig gehad. "Het was best wel een zoektocht", legt ze uit. "Hoe klinkt Floor Jansen als ze niet metal zingt. En Nightwish is ook heel divers, dus ik doe al heel veel verschillende dingen met m'n stem, maar wel geschreven door Mastermind Tuomas Holopainen, onze songwriter. Ja, ga daar maar eens naast staan. Dat was best wel iets van: 'Jeetje, eh... oké'."

Bekijk het live optreden van Floor Jansen hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie