Livemuziek
BNNVARA

Rikki van RONDÉ: 'Heel belangrijk om je eigen beste vriend te zijn'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Rikki van RONDÉ: 'Heel belangrijk om je eigen beste vriend te zijn'

RONDÉ kwam niet met lege handen bij Jan-Willem Start Op. Ze namen hun gloednieuwe single Love Myself en wijze levenslessen mee naar het live podium.

Dat afscheid nemen niet altijd makkelijk is, is een feit na het gigantische succes van RONDÉ's Hard To Say Goodbye. Toch besloot de Utrechtse popband dat het hoog tijd is voor een nieuwe single. Op 1 april brachten ze daarom Love Myself uit. Een hele persoonlijke single voor frontvrouw Rikki Borgelt, die het resultaat is van een pittige lockdown periode. "Het begon bij mij eigenlijk gewoon heel erg te knagen aan het begin van corona, toen de eerste lockdown er was", vertelt Rikki. "Normaal gesproken als je niet zo lekker in je vel zit, kan je heel snel afleiding zoeken. Je kan naar een bar of je kan naar een concert, je kan de deur uit."

'Het cliché is gewoon waar'

Tijdens zo'n lockdown kom je jezelf heel erg tegen en Rikki kwam erachter dat ze dat niet fijn vond. Daarom besloot ze hard te werken aan meer zelfliefde en het resultaat daarvan is terug te horen in Love Myself. "Het cliché is gewoon waar. Het is heel belangrijk om je eigen beste vriend te zijn en tijd met jezelf te kunnen doorbrengen. Want in the end, je komt alleen en je gaat alleen", legt Rikki uit. Ze praatte daarvoor ook met professionals en raadt dat iedereen aan. "Als je met iets zit en je zit niet lekker in je vel, alsjeblieft zoek gewoon hulp. Alsjeblieft gooi die schaamte of ego, gooi dat opzij."

Bekijk hun live optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie