Livemuziek
BNNVARA

Van Dik Hout maakte Op De Golven Dansen Wij met drummer Oscar in gedachten

foto: Jan-Willem Start Op!foto: Jan-Willem Start Op!
  1. Nieuwschevron right
  2. Van Dik Hout maakte Op De Golven Dansen Wij met drummer Oscar in gedachten

Van Dik Hout speelde vanochtend hun gloednieuwe single Op De Golven Dansen Wij live bij Jan-Willem Start Op! Een nummer dat erg bijzonder is voor de band.

"Hoe dan ook zou elke eerstvolgende single die we uitbrengen, natuurlijk met hem in gedachten zijn. Dus dat is dit nummer", vertelt Van Dik Hout zanger Martin Buitenhuis. Het is een bewogen jaar geweest voor de band, waarin ze afscheid moesten nemen van hun geliefde drummer Oscar Kraal. Hij overleed op 50-jarige leeftijd aan alvleesklierkanker. "Ik had op een gegeven moment twee losse tekstideeën. En gaandeweg in het hele proces met Oscar en eigenlijk ook letterlijk de dag van de eredienst en het begraven, drong het tot me door dat die teksten bij elkaar horen. En dat is één nummer geworden: Op De Golven Dansen Wij. En voor ons is dat een hele bijzondere bijgedachte, omdat het dan ergens voor hem is", legt Martin uit.

Bekijk het live optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie