Livemuziek
BNNVARA

Blanks vereert door uitnodiging Beste Zangers: 'Hoezo vragen ze mij?!'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Blanks vereert door uitnodiging Beste Zangers: 'Hoezo vragen ze mij?!'

Pak je roze zonnebril erbij en zwijmel lekker weg: Blanks neemt je met zijn live optreden in Jan-Willem Start Op! mee in het verhaal van een spannende zomerliefde.

Dat filmpjes maken op het internet kan leiden tot grote muzikale carrières is geen geheim meer. Eén van de muzikanten die van YouTuber uitgroeide naar bekend zanger is Simon de Wit, beter bekend als Blanks. Op 17 april 2022 hoorde je hem voor het laatst live in de ochtendshow en in de tussentijd is er al heel wat gebeurd. Zo tourde hij langs onder andere Barcelona, Glasgow en Londen, is hij genomineerd voor de Zilveren Notekraker én doet hij mee aan het nieuwe seizoen van Beste Zangers. "Niet normaal hè? Het is echt bizar", vertelt Blanks over laatstgenoemde. Toen hij benaderd werd voor Beste Zangers ging er van alles door zijn hoofd. "Ik dacht: 'Oh, covers dat is helemaal mijn ding'. En toen dacht ik: 'Beste Zangers... Hoezo vragen ze mij?' Dus ik vond het echt een hele grote eer dat ik ervoor gevraagd werd."

Eindige zomerliefde

Home Without A Heart is het eerste nieuwe werk dat Blanks uitbrengt na zijn debuutalbum Nothing Lasts Forever And That's OK. Het is een liedje over een zomerliefde, waarin alles spannend en leuk is. Maar waar beide partijen ook van weten dat het niet voor altijd zal zijn.

Bekijk hieronder Blanks' live optreden:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie