Livemuziek
BNNVARA

TikTok-sensatie Stephen Sanchez betovert met akoestische 50s sound

foto: Jan-Willem Start Op!foto: Jan-Willem Start Op!
  1. Nieuwschevron right
  2. TikTok-sensatie Stephen Sanchez betovert met akoestische 50s sound

Vanuit Amerika reisde Stephen Sanchez af naar de NPO Radio 2 studio. Waar hij je kennis laat maken met z'n melancholische hit Till I Found You.

De Amerikaanse singer-songwriter mag dan pas 19 jaar oud zijn, jaren 50 muziek heeft z'n hart gestolen. Letterlijk, zo legt hij vanochtend in Jan-Willem Start Op! uit. "Ik ben ermee opgegroeid. Het is denk ik het gevoel van romantiek over die tijd. En ik denk dat de teksten van die nummers voor het eerst liefde aan me voorstelden. Het heeft me geholpen om romantischer te zijn en liedjes te schrijven die dat zoete 'laten we dansen in de regen'-gevoel hebben."

Sprankeling terugbrengen

Het doel van Till I Found You is om je even weer terug te brengen naar de 50s. En dat is goed gelukt. Of Stephen stiekem liever in de jaren 50 had geleefd? "Ik weet het niet. Ik denk dat het nog spannender is om dat terug te brengen naar een tijd die dat beeld van liefde is verloren en de sprankeling die in die nummers is geschreven", legt hij uit. Stephen is een ware TikTok-sensatie, zo werd Till I Found You er ruim 72 miljoen keer bekeken. Toch blijft 'ie bescheiden. "Ik kan niet geloven dat m'n nummer hier in Nederland beluisterd wordt, het is een onwerkelijk gevoel. Het voelt goed", vertelt hij enthousiast.

Bekijk zijn live optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie