Livemuziek
BNNVARA

Orange Skyline broers wagen zich aan eerste duet met Meet You In The Middle

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Orange Skyline broers wagen zich aan eerste duet met Meet You In The Middle

Het is weer vrijdag, dat betekent dat er een hoop nieuwe muziek uitkomt. Zo ook de gloednieuwe single van Orange Skyline, die ze vanochtend in Jan-Willem Start Op! primeurden.

Tot dusver nam zanger Stefan van der Wielen het grootste deel van de vocalen van Orange Skyline op zich, maar met hun nieuwe single slaat de band een andere weg in. Dit is namelijk de eerste single waarop de broers Stefan en Niels een duet zingen. Daar gingen niet weken van onderhandelingen aan vooraf, maar ontstond vrij organisch. Zo vertelt gitarist en zanger Niels van der Wielen: "Het is eigenlijk heel natuurlijk gegaan. Ik had mijn couplet klaar. En toen dachten we: 'Nou, is eigenlijk best goed'. En toen gingen we naar Stefans couplet en dat was ook goed."

Meet You In The Middle

De inspiratie voor hun nieuwe single vonden ze in de geschiedenisboeken. "Ik had ooit ergens een stukje gelezen over grote veldslagen die dan nooit werden gevochten. Dat er twee legers tegenover elkaar stonden in de Middeleeuwen en dat twee van die aanvoerders dan in het midden naar elkaar toe kwamen, om te kijken of er nog iets te bespreken was. En statisch gezien blijkt dus dat er heel vaak niet gevochten werd. En dat vond ik zo'n heroïsch beeld, waar Niels en ik altijd iets mee wilden doen. Want als broers in een band, wij kunnen elkaar echt - dat doen we ook weleens - wel de koppen inslaan. Maar uiteindelijk vind je elkaar altijd weer."

Bekijk het live optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie