Livemuziek
BNNVARA

Robby Valentine raakt luisteraars met live versie Embrace The Unknown

foto: Dirk van den Heuvel
  1. Nieuwschevron right
  2. Robby Valentine raakt luisteraars met live versie Embrace The Unknown

90's-icoon Robby Valentine heeft nieuwe muziek! Met de live versie van zijn gloednieuwe Embrace The Unknown betovert hij luisteraars vanochtend in Jan-Willem Start Op!

Embrace the Unknown is de allermooiste rock ballad die Robby ooit maakte, zo vertelt hij in Jan-Willem Start Op. Ook een persoonlijke, de single gaat over het verlies van zijn zicht en de strijd met acceptatie als gevolg. "Dit is het meest persoonlijke nummer dat ik ooit heb gemaakt", vertelt Robby. Dat blijkt ook wel uit de tekst van het nummer. Zo zingt Robby vanochtend met een traan over zijn wang: 'I should have been a father, like my father was to me. A driver and a roadie who fulfilled my every need'.

Kracht van muziek

Robby ziet op dit moment nog minder dan twee procent, zijn zicht omschrijft hij als een 'zwarte tunnel'. Instrumenten kan hij daarom een stuk minder goed zien dan aan het begin van z'n carrière, toch bespeelt hij de piano nog als vanouds. "Ik moet gewoon alles voelen", legt hij uit, terwijl hij laat zien hoe hij de toetsen op de tast herkent. Dat elke noot raak was tijdens z'n live optreden, bleek wel in de NPO Radio 2 app. Embrace the Unknown raakt luisteraars. "Je bent voor sommige mensen een soort troost, omdat zij zich onwijs herkennen in de tekst", vertelt Jan-Willem. "Het nummer gaat over mijn zichtverlies, maar ik hoorde laatst iemand die zijn eigen gevoel in het nummer kon vinden", legt Robby uit. "Dat is de kracht van muziek."

Bekijk het optreden hieronder terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie