Livemuziek
BNNVARA

Loïs Lane laat vele harten harder kloppen met live versie It's The First Time 2021

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Loïs Lane laat vele harten harder kloppen met live versie It's The First Time 2021

De zussen van Loïs Lane vieren hun 35-jarig bestaan en stonden daarom vanochtend op de bühne van Jan-Willem Start Op met It's The First Time 2021.

Loïs Lane, dé popsensatie uit de jaren '80, is al 35 jaar niet meer weg te denken uit de Nederlandse popscene. Het begon allemaal met hun doorbraak bij de Grote Prijs van Nederland en leidde onder andere naar een samenwerking met niemand minder dan Prince. De zussen stonden niet gelijk samen op het podium. Monique Klemann begon de formatie oorspronkelijk met haar vriend. "Toen wij als twee zusjes op het podium stonden had iedereen zoiets van: 'Hé, dat is het'", vertelt Monique. "Geweldig. En ik deed eigenlijk maar voor één keer mee hè? Ik viel even in", vult Suzanne aan.

Benefiet voor drankrekening

De afgelopen 35 jaar hebben de zussen heel wat meegemaakt. Zo hielden ze ooit een benefietconcert om een drankrekening te betalen. "Dat was na het feestje van de Zilveren Harp, dat is lichtelijk uit de hand gelopen", vertelt Monique. Na het feest nodigden ze allerlei mensen uit om ook in het hotel te blijven slapen. In die tijd waren de platenmaatschappijen schatrijk en daarom gingen de zussen er vanuit dat die de rekening wel betaalden. "Toen bleek dus dat wij de hele rekening moesten betalen. Al die hotelkamers en al die gasten die wij eigenlijk helemaal niet kenden. Dat was 10.000 gulden."

'Eigenlijk ook onze favoriet'

"Wij vonden 35 jaar wel echt een mijlpaal, dus we hadden zoiets van als je dit aan je voorbij laat gaan", legt Suzanne uit. Daarom vieren ze hun jubileum met een clubtour én een optreden bij Jan-Willem Start Op. Lang hoefden ze niet na te denken over welk nummer ze opnieuw als single uitbrachten. "We vroegen gewoon aan de mensen: 'Wat is het nummer dat jullie het best herinneren bij ons?' Dat was dit nummer en daar waren we heel bij mee. Want het is eigenlijk ook onze favoriet", legt Monique uit.

Bekijk hun live optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie