Livemuziek
BNNVARA

DI-RECT schreef Through The Looking Glass in periode van acht(!) jaar

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. DI-RECT schreef Through The Looking Glass in periode van acht(!) jaar

Als de gangen van NPO Radio 2 vol staan met panterprint flightcases dan weet je één ding zeker: DI-RECT is binnen! Ze speelden vanochtend hun gloednieuwe single én NPO Radio 2 TopSong Through The Looking Glass live in Jan-Willem Start Op!

Het wordt al bijna gewoon voor de mannen van DI-RECT, een NPO Radio 2 TopSong behalen. Na Color, Wild Hearts, Be Strong, Fired Up, Soldier On, Ricochet, Nightcrawler en With A Little Help is ook hun gloednieuwe single Through The Looking Glass deze week TopSong. Het nummer sluit naadloos aan op de tijdsgeest van nu, maar Spike plantte jaren geleden al het eerste zaadje. Hij schreef één couplet en liet het vervolgens even op de plank liggen. "Tot het moment dat we hem met elkaar af hebben gemaakt, heeft het zo'n acht jaar geduurd. Maar het heeft ook gewoon acht jaar stof liggen te happen", legt Spike uit.

Metaforische Through The Looking Glass

Through The Looking Glass heeft een metaforische betekenis. De band omschrijft het als in een spiegel kijken. Je ziet een bekend beeld, maar alles is in spiegelbeeld. Een verdraaid beeld, als het ware. “Ik denk dat het een metafoor is voor hoe we de afgelopen jaren ook naar de wereld hebben moeten kijken”, legt Spike uit. “Weet je wel, je ziet iets bekends, maar de straten zijn leeg, de kroegen zijn stil, de restaurants zijn dicht. Gelukkig komt er nu een periode aan dat we weer kunnen samenkomen en genieten van muziek. Die hoop, daar gaat het liedje over.”

Bekijk het live optreden van DI-RECT hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie