Livemuziek
BNNVARA

SERA wist het gelijk bij Head Held High: 'Dit moet 'm gewoon worden'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. SERA wist het gelijk bij Head Held High: 'Dit moet 'm gewoon worden'

SERA is terug op de bühne van Jan-Willem Start Op! met een gloednieuwe single genaamd Head Held High.

Een jaar nadat Jan-Willems allereerste documentaire 'Sera I am' in première ging, ontmoeten de twee elkaar weer in de NPO Radio 2 studio. In dat jaar is er een hoop gebeurd in het leven van SERA. Waar ze vorig jaar nog maar nét van Instagram-video's naar optredens voor publiek en radio was gegaan, heeft ze inmiddels al heel wat podia gezien. Stilgezeten heeft ze ook zeker niet. Zo bracht ze in de tussentijd Take a Chance, Only Us en She Kissed Me First uit.

'Dit moet 'm gewoon worden'

SERA's laatste release Head Held High is een schot in de roos en gaat als een malle. Iets wat SERA al vrij vroeg in het schrijfproces aanvoelde. "Dit is echt één van mijn favoriete songs die ik heb gemaakt. En op Noorderslag heb ik 'm voor het allereerst gedaan en toen zei ik al tegen iedereen: 'Dit moet 'm gewoon worden.'", legt ze uit. "Al neuriënd had ik er een bepaald beeld bij. En dat gebeurt niet zo vaak, normaal gebeurt dat in een sessie. Maar nu had ik hem al, de melodieën en de context waarover ik wilde gaan zingen. Toen kwam het echt tot leven in de studio en dacht ik 'Wow'."

'Laat ze maar lullen joh'-denkwijze

Head Held High is een persoonlijke single voor SERA, waarin ze bezingt zich door niets of niemand te laten tegenhouden. "Het past bij de situatie waar ik nu in zit", vertelt ze. "Ik begon met covers in de auto en daar waren heel veel meningen over. Sommigen vonden het heel leuk, sommigen helemaal niet. En ze dachten van 'wat gaat dat nou worden met haar'. Maar uiteindelijk sta ik nu wel weer hier en dat komt ook door die 'laat ze maar lullen joh' denkwijze."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie