Livemuziek
BNNVARA

Orange Skyline zet live podium Jan-Willem Start Op! in vuur en vlam

foto: Jan-Willem Start Op!foto: Jan-Willem Start Op!
  1. Nieuwschevron right
  2. Orange Skyline zet live podium Jan-Willem Start Op! in vuur en vlam

Het live podium van Jan-Willem Start Op! stond vanochtend in vuur en vlam. Orange Skyline speelde hun ex-TopSong en Olympische anthem A Fire live.

Naast dat ze broers, bandleden en buren zijn, houden Stefan en Niels er ook van om samen te gaan hardlopen. Ergens halverwege een rondje rennen in het Vondelpark, ontstond het idee voor A Fire. “We hadden altijd het idee, dit willen we ook een keer schrijven”, vertelt Stefan. Het maken van een sporttrack stond al een tijdje op hun bucketlist, omdat ze zelf ook groot sportfan zijn. “Toen had Niels gewoon van YouTube schaatsbeelden geripped. Gewoon om even te kijken hoe het werkt bij het nummer. En dat vonden we helemaal te gek. En dat hebben we gewoon naar de NOS opgestuurd.”

'Alles opgenomen'

Na dat mailtje hoorde de band heel lang niets meer. Tot ze één week voor de release van A Fire gebeld werden met goed nieuws. Het nummer dat over pijn ondergaan, hard werken en nooit opgeven gaat, werd het officiële themalied voor de NOS bij de Olympische Winterspelen van 2022. “Sowieso kijken we heel graag sport, maar op deze manier werd het nog leuker. Dus we hebben alles opgenomen”, lacht Stefan.

Bekijk hun optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie