Livemuziek
BNNVARA

Van TikTok naar NPO Radio 2: Lauren Spencer-Smith maakt indruk met Fingers Crossed

foto: Jan-Willem Start Op!foto: Jan-Willem Start Op!
  1. Nieuwschevron right
  2. Van TikTok naar NPO Radio 2: Lauren Spencer-Smith maakt indruk met Fingers Crossed

TikTok-sensatie Lauren Spencer-Smith vloog over van Canada om haar gloednieuwe single Fingers Crossed live te zingen bij Jan-Willem Start Op.

Al van jongs af aan had muziek een onweerstaanbare aantrekkingskracht voor de Canadese Lauren Spencer-Smith, terwijl haar familie juist absoluut niet muzikaal is. Van speelgoed piano's raasde ze dan ook zo door naar het échte podium. Op haar vijfde deed ze al mee aan talentenjachten en op haar elfde zong ze samen met countryzanger Keith Urban voor duizenden mensen. Uiteindelijk vond Lauren in TikTok haar échte doorbraak en zorgde dit korte-filmpjes-platform ervoor dat haar nieuwe single Fingers Crossed keihard gaat. Niet alleen online - 165 miljoen streams op Spotify - maar óók bij radiostations over de hele wereld.

'Boos op m'n ex'

Eén van die radiostations in NPO Radio 2. Waar ze Fingers Crossed vanochtend live zong. Het nummer lijkt te zijn geschreven na een heftige break-up, maar niets is minder waar. Lauren schreef de tekst terwijl ze net stapelverliefd was op haar huidige vriend, die haar liet zien hoe ze behandeld zou moeten worden in een relatie. "Dat maakte me juist een beetje boos op m'n ex. Boos op mezelf, voor het niet hebben van hogere standaarden", legt Lauren uit. Ze dook de studio in en de rest is geschiedenis: Fingers Crossed was een feit.

Bekijk haar live optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie