Livemuziek
BNNVARA

Dit vinden Nightwish-bandleden van Floor Jansens solomuziek

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit vinden Nightwish-bandleden van Floor Jansens solomuziek

Floor Jansen en haar entourage waren vanochtend al vroeg in de NPO Radio 2 studio. Niet geheel zonder reden, om haar gloednieuwe single Me Without You live in Jan-Willem Start Op! te spelen.

Met al drie singles op de teller is Floor Jansen in een razendsnel tempo aan de weg van haar solocarrière aan het timmeren. Dat allemaal náást de Nightwish optredens. "Het is zo lekker dat post-pandemie alles weer mag en kan. En dan gaat alles tegelijkertijd. Dus kei veel gespeeld met Nightwish, maar ook gewoon lekker knallen solo. Liedjes die uitkomen die worden geliefd en daar ben ik ongelofelijk blij mee", vertelt Floor Jansen. Tussendoor stond de zangeres ook nog even op het Formule 1-circuit van Zandvoort. "Dat was ook echt een highlight, ongelofelijk."

'Klinkt als Floor'

Op 1 oktober was het precies 10 jaar geleden dat Floor Jansen haar eerste Nightwish optreden had. Van de bandleden kreeg ze één van de liefste reacties op haar solowerk. "Ze vertelden dat ze wel echt vinden dat het klinkt zoals ik, het klinkt als Floor. Dat heb ik vanaf het begin geprobeerd te zeggen, want we willen het allemaal wel heel erg in een hokje douwen. 'Het is geen metal, het is geen rock, wat is het dan wel?' Het klinkt als jou. Dat hebben zij op die manier beschreven en dat vind ik heel fijn", vertelt Floor Jansen.

Bekijk het live optreden van Me Without You hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie