Livemuziek
BNNVARA

DeWolff laat Heart Stopping Kinda Show week voor release live horen

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. DeWolff laat Heart Stopping Kinda Show week voor release live horen

Een flinke primeur in Jan-Willem Start Op! De gloednieuwe single van DeWolff moet nog uitgebracht worden, maar hoorde je vanochtend al wel live op NPO Radio 2.

De mannen van DeWolff zouden bijna een sleutel van de NPO Radio 2 studio kunnen krijgen. Een paar dagen geleden stonden ze namelijk nog samen met de Dawn Brothers op de bühne bij Giel en vanochtend waren ze er alweer. Met een flinke primeur kwamen ze langs bij Jan-Willem en Jeroen. Aanstaande vrijdag komt namelijk hun nieuwe single Heart Stopping Kinda Show uit, maar vanochtend hoorde je 'm al live op NPO Radio 2.

'Onze grootste droom'

Dat kon nog nét voor al hun instrumenten in een vrachtwagen werden geladen. DeWolff gaat namelijk op tour, met niemand minder dan The Black Crowes, hun muzikale helden. "Dit is echt onze grootste droom sinds we zijn begonnen met muziek maken", vertelt zanger Pablo van de Poel. Hun manager probeerde dit al zo'n twee jaar tevergeefs te regelen. Totdat de bandleden met hun vriend Luther Dickinson, die ooit bij The Black Crowes speelde, in de studio zaten. "Toen liet ik hem een nummer horen en toen zei hij: 'Wow, dit vind ik heel vet", vertelt Pablo. Luther stuurde vervolgens hun hele plaat door naar The Black Crowes, die zo enthousiast waren dat ze DeWolff als voorprogramma boekten voor hun tour. "Toen duurde het twee weken en toen kreeg ik midden in de nacht een sms'je van Luther met de woorden: 'IT WORKED!' Wat blijkt nou, die gasten zijn het in de bus gaan draaien, omdat ze het zo vet vonden", vertelt Pablo trots.

Bekijk de primeur van Heart Stopping Kinda Show hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie